My Shop

SELAMAT DATANG KE BLOG AWANA MENTARI!

Bagi yang first time masuk blog ni, agak keliru sebab blog ni campor macam-macam cerita, ada jual baju, tudung dan telekung, jual susu pun ada, resepi masakan, cerita peribadi, cerita jahitan, macam-macam semua ada. Jadi tidak terhad kepada jualan pakaian dan tudung sahaja kat sini.... Butik ONLINE kami menawarkan produk dan khidmat kepada semua golongan dengan harga yang berpatutan dan mampu milik....
Silalah berkunjung ke sini selalu

SELAMAT BERSHOPPING!! ♥ :-)

Assalamualaikum Ladies & Girls !!!

Untuk memilih koleksi tudung dan pakaian, sila klik KOLEKSI TUDUNG dan TUDUNG MANJAKU di bahagian atas. Untuk lebih banyak koleksi dan memudahkan carian, sila klik di bahagian kanan page KOLEKSI HIJAB, KOLEKSI SHAWL, TUDUNG MANJAKU dan KOLEKSI INNER

Juga ada perkhidmatan TEMPAHAN JAHITAN

Harga Diskaun untuk Member Awana Mentari klik sini
Dont forget to follow our blog

Thank you for your support
Regards
♥Nani Maslina ♥

Saturday, November 23, 2013

Caj Tempahan Tudung

Assalamualaikum Ladies & Girls !!!

Butik kami menyediakan perkhidmatan tempahan tudung tapi agak limited bergantung kepada kapasiti jahitan semasa. Kalau tudung yang senang2 tu staf saya boleh bantu tapi kalau yang susah dan complicated tu saya sendiri yang buat....disebabkan kekangan masa, terpaksalah memilih sikit. Tapi kalau untuk memulakan perniagaan, saya akan support, tempahan kuantiti yang banyak, ada less lagi :-)
Di sini saya senaraikan caj perkhidmatan jahitan


Syarat-syarat Tempahan Pukal
- Tempahan secara pukal boleh dibuat menggunakan kain sendiri atau kain yang kami sediakan.
- Minimum kuantiti adalah 20 helai bagi 1 patern/saiz
- Harga pukal bagi kain yang kami sediakan, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut. Di sini kami cuma berikan harga upah sahaja.

SENARAI HARGA

Caj Tempahan Jahitan - Kain sendiri



BIL
JENIS TEMPAHAN
HARGA BIASA
(RM)
HARGA PUKAL
>20 helai
(RM)
HARGA PUKAL
>100 helai
(RM)
1
Selendang + curl 175cm
8.00
Less 10%
Less 25%
2
Selendang + curl 190/200cm
10.00
3
Selendang Halfmoom + curl M/L/XL
7.00 / 8.00 / 9.00
4
Selendang moden / blocking
12.00
5
Tudung syria + interlock/lipat
13.00 / 15.00
6
Tudung Syria + curl
10.00 / 12.00
7
Tudung awning + interlock/ lipat
20.00 / 24.00
8
Tudung awning + curl
18.00 / 22.00
9
Tudung awning sama + interlock/lipat
15.00 / 19.00
10
Tudung awning sama + curl
13.00 / 17.00
11
Tudung 2 layer – biasa / labuh
20.00 / 25.00
12
Tudung 3 layer – biasa / labuh
30.00 / 35.00
13
Awning
5.00
14
Telekung lycra plain
30.00
15
Telekung lycra plain – budak
20.00
16
Telekung Lycra border
40.00
17
Telekung Lycra border - budak
30.00






 

 

 Caj Jahitan Baiki Tudung



BIL
JENIS TEMPAHAN
HARGA BIASA
(RM)
HARGA PUKAL
& 20 helai
(RM)
1
Tukar awning Denim / Kodroy
15.00
12.00
2
Tukar awning Rawsilk
15.00
12.00
3
Tukar awning Cotton / Lycra
12.00
10.00
4 Buang awning + jahit muka syria – lipat 3.50
5
Potong body – lipat
5.00
-

Potong body – curl 4.00

Potong saiz muka – kecilkan muka 2.00
8
Kecilkan muka – dagu sahaja
0.50
-




















 

 

 Caj Jahit Tepi Halus 

(Overlock)



BIL
JENIS TEMPAHAN
HARGA BIASA
(RM)
HARGA PUKAL
>20 helai
(RM)
HARGA PUKAL
>100 helai
(RM)
1
Tudung Lycra – saiz biasa
3.00
Less 10%
Less 25%
2
Tudung Lycra – saiz labuh
4.00
3
Tudung Lycra – saiz XXL
5.00
4
Tudung Chifon – saiz biasa
2.50
5
Tudung Chifon – saiz labuh
3.00
6
Tudung Chifon – saiz XXL
4.00
7
Tudung 2 Layer M, L, XL
4.00 / 5.00 / 6.00
8
Tudung 3 Layer M, L, XL
6.00 / 7.00 / 8.00
9
Selendang Lycra 175cm
5.00
10
Selendang Lycra 190/200cm
6.00
11
Selendang Chifon 175cm
4.00
12
Selendang Chifon 190/200cm
5.00
13
Tudung 4 segi – hoodie sambung
3.50
14
Tudung 4 segi bidang 45”
4.00
15
Tudung 4 segi bidang 55”-60”
5.00










kalau ada yang teringin nak buat shawl/tudung sendiri boleh la nak hantar untuk kemasan keliling shawl/tudung tu ye, kadang2 kita nak juga style sendiri tapi tak ada kat pasaran...betul tak?


Sebarang pertanyaan atau masalah tentang pembelian kain dan jumlah kain yang diperlukan, boleh hubungi saya terus di talian 019-4284714 (nani)