My Shop

SELAMAT DATANG KE BLOG AWANA MENTARI!

Bagi yang first time masuk blog ni, agak keliru sebab blog ni campor macam-macam cerita, ada jual baju, tudung dan telekung, jual susu pun ada, resepi masakan, cerita peribadi, cerita jahitan, macam-macam semua ada. Jadi tidak terhad kepada jualan pakaian dan tudung sahaja kat sini.... Butik ONLINE kami menawarkan produk dan khidmat kepada semua golongan dengan harga yang berpatutan dan mampu milik....
Silalah berkunjung ke sini selalu

SELAMAT BERSHOPPING!! ♥ :-)

Assalamualaikum Ladies & Girls !!!

Untuk memilih koleksi tudung dan pakaian, sila klik KOLEKSI TUDUNG dan TUDUNG MANJAKU di bahagian atas. Untuk lebih banyak koleksi dan memudahkan carian, sila klik di bahagian kanan page KOLEKSI HIJAB, KOLEKSI SHAWL, TUDUNG MANJAKU dan KOLEKSI INNER

Juga ada perkhidmatan TEMPAHAN JAHITAN

Harga Diskaun untuk Member Awana Mentari klik sini
Dont forget to follow our blog

Thank you for your support
Regards
♥Nani Maslina ♥

Wednesday, May 14, 2014

Material Kain Tempahan Pukal

Jenis Kain

Tempahan Secara Pukal

Tempahan secara pukal boleh dibuat dengan 2 pilihan iaitu dengan menggunakan kain sendiri atau kain disediakan oleh pihak kami.
Jenis-jenis Kain yang popular untuk tudung dan shawl

1.   Kain Lycra 
280 gm - kain ini sesuai untuk tudung biasa dan layer kerana kain ni agak lembut dan nipis
320 gm - kain ini sesuai untuk telekung dan baju atau jubah


2.   Kain Chifon
Kain chifon ini sesuai dijadikan shawl dan tudung berlayer sbb kainnya yang nipis dan lembut. Cantik beralun jika dibuat shawl


3.   Kain Satin
Kain jenis ini ada yang berkilat dan ada yang satin dull (mahal sikit) sesuai dibuat shawl dan tudung 4 segi

4.   Lycra Cotton
Kain ini hanya sesuai untuk inner neck disebabkan material yang cepat berbulu jika dibasuh.

5.   Kain Denim
Kain denim adalah kain pelbagai guna, noleh dibuat tudung, awning tudung, shawl, palazo, jubah, aju kurung dan mcm2 lagi

6.   Kain Codroy
Kain ini sesuai untuk dibuat kemeja, seluar dan awning tudung

7.   Rawsilk
Kain ini untuk membuat Awning tudung, kemeja juga sesuai tetapi agak panas sikit. Kain ini senang dijaga kerana boleh dibasuh seperti biasa tak perlu dryclean.


HARGA Tempahan Pukal boleh merujuk di sini

KLIK SINI